Oamenii sunt minoritari pe internet

Internetul este cea mai mare unealta de comunicatie pe care omenirea a contruit-o vreo-data. Pe data 30 Iunie 2012, existau aproximativ 2,5 miliarde de persoane conectate la internet. Acest numar a crescut considerabil datorita dezvoltarii dispozitivelor mobile (laptop, tablete si smartphone-uri) pe piete slab dezvoltate pana atunci precum India si China. Chiar si asa, se pare ca oamenii sunt minoritari pe internet in ceea ce priveste numarul de entitati online si traficul realizat.

Un raport realizat de Incapsula a aratat ca oamenii realizeaza in mod direct doar 40% din traficul de pe internet. Diferenta de 60% provine de la boti (programe care comunica intre ele sau cu un server). Daca stam sa ne gandim pentru o secunda: internetul pe care oamenii l-au creat, nu mai este dominat de ei. In schimb, botii care il folosesc, fie in scopuri bune, fie nu, ne eclipseaza in lumea digitala.

Conform ultimelor statistici, traficul realizat de boti, a crescut cu pana la 21% in anul 2013, in mare parte, provenind de la botii buni, cum ar fi cei ai motoarelor de cautare (crawler-e).

bottrafficfeb2014_14020721[1]


Lasa un comentariu

* Camp obligatoriu