Termeni si conditii gazduire

Prezentul document are ca scop clarificarea cu privire la drepturile si obligatiile generale ale partilor cat si simplificarea comunicarii in serviciul de „gazduire site web si alte servicii online”, in conformitate cu prevederile legale. Acest document vine in completarea contractului de prestari servicii, care poate fi reprezentat chiar de factura de prestari servicii, iar clientul este de acord cu aceste conditii, prin acceptarea la plata a facturilor emise de catre Websea Development S.R.L.

Prezentul document nu reprezinta o oferta comerciala si nici specificatii tehnice specifice. Astfel de detalii se stabilesc in scris prin contract de prestari servicii incheiat intre Websea Development S.R.L. si client.

Aceste conditii se pot modifica, pentru a fi in acord cu legislatia in vigoare, iar clientul accepta aceste conditii in mod implicit, atata timp cat acesta accepta la plata facturile emise de Websea Development S.R.L.

Neacceptarea de catre client a acestor termeni si conditii, cat si a modificarilor ulterioare, duce la imposibilitatea Websea Development S.R.L. de a prelungi contractul de prestari servicii si la imposibilitatea de a continua prestarea serviciilor.

1. Activare cont

Prin comanda unui cont de gazduire, garantati ca reprezentati o persoana juridica.

Conturile de gazduire se vor activa in maxim 24 de ore de la confirmarea platii. De obicei, dureaza pana intr-o ora. Datele de conectare la panoul de control al pachetului comandat, vor fi trimise pe adresa de email furnizata.
Perioada contractuala incepe din data in care serviciul dumneavoastra a fost activat, si ramane valabila pentru perioada platita de client.

2. Politica de continut

Este interzisa publicarea pe serverele furnizorului de continuturi sau trimiteri (links) catre astfel de continuturi care:

 • incalca ori prejudiciaza in orice mod drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane ori alte drepturi;
 • au continut de natura violenta;
 • au continut defaimator sau calomnios;
 • au continut cu caracter rasial ori discriminatoriu;
 • contin virusi, cai troieni sau altele similare;
 • contin software piratat sau se adreseaza celor care pirateaza software ori practica orice activitati similare;
 • promoveaza activitati ilegale in Romania, Europa sau USA;

3. Proprietatea intelectuala
Toate materialele incarcate (texte, imagini, video, link-uri, mesaje, si orice alt tip de resurse) pe serverele administrate de Websea Development S.R.L. de catre clienti, inclusiv cele create de Websea Development S.R.L. pentru clientii sai, apartin exclusiv clientilor, cu exceptia materialelor care sunt licentiate de terte parti. De ex.: WordPress este sub licenta publica GPLv2, dar tema cat si logo-ul pot fi proprietatea clientului, conform contractului de prestari servicii.

Prin incarcarea pe serverele Websea Development S.R.L. a oricarui tip de continut, clientul permite Websea Development S.R.L. sa stocheze aceste materiale pe toata durata contractuala sau pana la stergerea acestor materiale de catre client.

Clientul mandateaza Websea Development S.R.L. de a pune la dispozitia publicului sau doar anumitor entitati a continutului incarcat sau doar parti din acesta, la alegerea clientului, folosind resursele alocate (ftp, http, web-disk, interfata online, etc) si este singurul raspunzator cu privire la ce anume devine accesibil publicului, cine obtine parola de acces (daca este cazul) cat si continutul materialului publicat.

Clientul mandateaza Websea Development S.R.L. de a primi si stoca mesaje email transmise de terte parti catre client prin intermediul resurselor alocate, cu respectarea prevederilor descrise la pct. 5.1. si in limita spatiului de stocare conform ofertei comerciale pe care au convenit-o clientul si Websea Development S.R.L.

De asemeni, clientul mandateaza Websea Development S.R.L. sa transmita mesaje, email sau sms, in numele sau, numai la cererea sau comanda acestuia folosind continutul acestuia, sau utilizand algoritmii conveniti (ex. comanda in magazinul online), in limita ofertei comerciale pe care au convenit-o clientul si Websea Development S.R.L. Raspunderea cu privire la continutul mesajelor, natura mesajelor cat si a destinatarilor apartine in totalitate clientului.

4. Scripturi interzise

 • Scripturi pentru proxy, anonimizator;
 • Scripturi pentru IRC;
 • Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat;
 • Scripturi de flood sau hack
 • Torrent tracker, warez, hacking tools, root scan, exploits;
 • Chat room-uri care consuma excesiv resurse si chaturi WAP;
 • PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi;
 • crawler-e si spider

Orice incercare de a aduce prejudicii serverelor sau clientilor este strict interzisa. Orice activitate care afecteaza buna functionare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limiteaza la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente si/sau de durata ) va fi considerata abuz si va fi apreciata ca o incercare de prejudiciere a celorlalti clienti colocati. Consulul maxim acceptat pentru siteuri este de 5 % CPU , 5% MEM si 1.5% MYSQL, iar procesele pot sa consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

5. E-mail

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM), va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje, si se publica in toate mesajele procedura de dezabonare.

Clientul este singurul raspunzator de mesajele electronice (in general email) care se trimit din resursa alocata lui si poarta raspunderea cu privire la cine acceseaza contul sau cu parola acestuia in vederea trimiterii de mesaje electronice nesolicitate (SPAM).

Prestatorul va furniza toate informatiile solicitate de catre organele in drept cu privire la mesajele electronice nesolicitate numai pe baza de mandat si este de asemeni raspunzator pentru suspendarea conturilor de gazduire, pentru care exista reclamatii de SPAM, fara ramburs sau recalcularea sumei deja achitate, pana la solutionarea problemei. In acest sens, prestatorul va emite o notificare scrisa sau electronica cu numar de inregistrare si eventual sursa si detaliile reclamatiei.

Fiecare cont de gazduire shared este limitat, astfel incat sa nu permita trimiterea a mai mult de 200 de email- uri intr-un interval de 60 de minute. Aceasta politica (restrictie) este necesara pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masiva de email-uri determina consumarea masiva a resurselor unui server, aceasta avand un impact negativ asupra calitatii serviciilor receptionate de clienti. Prima incalcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediata a contului de gazduire.

5.1. Clientul este de acord ca Websea Development S.R.L. ar putea sa monitorizeze traficul de email pe intreg serverul, nediscretionar, atat cel de intrare cat si cel de iesire, si sa aplice filtre sau redirectionari catre autoritatile responsabile sau alte registre anti-spam doar in urmatoarele scopuri:

 • reducerea/raportarea mesajelor SPAM
 • reducerea/raportarea tentativelor de fraude de tip phishing
 • reducerea raspandirii de virusi/malware
 • reducerea/raportarea tentativelor de false identitati

Monitorizarea traficului email, se va face procesand numai urmatoarele informatii:

 • adresa ip destinatar si expeditor
 • hostname destinatar si expeditor
 • adresa email destinatar si expeditor
 • data si ora
 • subiect email (daca este cazul), nu si continut mesaj
 • extensii atasamente, nu si continutul lor

Mesajele ce contin atasamente cu extensii pe care le consideram periculoase vor fi respinse automat de catre serverele noastre. Aceste extensii sunt, dar nu se limiteaza la: .ade, .ace, .adp, .bat, .chm, .cmd, .com, .cpl, .docm, .exe, .hta, .ins, .isp, .jar, .jse, .js, .lib, .lnk, .mde, .msc, .msp, .mst, .pif, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh
6. Responsabilitatea clientului

Clientul este responsabil pentru actualizarea informatiilor de contact din panoul de control facturare, atunci cand este necesar. Websea Development S.R.L. nu poate fi trasa la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare.

Clientul este responsabil de securizarea calculatoarelor de unde va accesa resursa alocata cu antivirusi, firewall, antispyware, etc, corespunzatori, cat si pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile.

De asemeni, clientul este pe deplin responsabil pentru toate materialele incarcate pe serverele furnizorului (texte, poze, filmari) si de calitatea acestora.

7. Raspundere limitata

Nu putem fi considerati responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord sa garanteze si sa ne considere nevinovati in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declara ca intelege si accepta ca in orice situatii in care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totala a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv si care ar putea fi achitate de furnizor nu va putea depasi in nici un mod si in nici un caz suma totala a tarifelor (taxelor) achitate de catre utilizator furnizorului.

8. Backup
Backup-urile pentru serviciile de gazduire shared si reseller sunt facute de catre noi periodic atat la fisiere , casute de email cat si la baza de date pe un server extern si sunt pastrate minim 5 zile si maxim cat consideram necesar pentru a mentine functional si optim serverul de backup.

Frecventa backup-urilor atomate efectuate de furnizor este:

 • conturile WH-1 (Websea Hosting 1) – saptamanal
 • conturile shared superioare – zilnic

Toti clientii au posibilitatea sa downloadeze propriile backup-uri la cerere, printr-un email la info@websea.ro in care se va preciza data pentru care se doreste backup-ul in format arhivat.

Clientii de VPS si Servere Dedicate nu beneficiaza de backup gratuit decat daca in oferta este inclus acest lucru, si in acest caz trebuie sa se asigure periodic ca serviciul de backup functioneaza corect pe severul administrat.

Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite ca urmare a actiunilor utilizatorilor sau datorita erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre Cpanel.net

9. Mutarea de la alt furnizor

Websea Development asigura gratuit mutarea tuturor informatiilor gazduite la alt furnizor care foloseste CPanel. Nu garantam calitatea acestui transfer, pentru ca nu tine de noi de calitatea fisierelor downloadate de la alti funrizori, si cade in grija clientului de a verifica daca s-a mutat corect contul inainte de a schimba nameserverele. Daca ceva nu functioneaza cum trebuie dupa mutare, cade in responsabilitatea clientului de a remedia. In 99% din transferuri nu exista probleme, dar noi nu putem garanta asta.

10. Garantia Uptime

Serviciul oferit de Websea Development garanteaza un uptime mediu al serverelor de 99.5 % .

Sunt exceptii urmatoarele:

 • situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursa ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, actiuni ale autoritatilor legale;
 • lucrari de intretinere anuntate sau in situatii critice, upgrade-uri ale serverelor;
 • domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate noi
 • probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP

11. Programe care ruleaza in Background

Pentru conturile de gazduire shared, nu permitem utilizarea programelor care ruleaza in continuu in background. Permitem programelor sa opereze in background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera in background.

12. Cron Jobs

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

13. Instalari de servicii suplimentare

In cazul in care scriptul pe care doriti sa il folositi necesita activarea altor programe software pe server, Websea Development nu este obligat sa instaleze acele programe, mai ales in cazul in care considera ca activarea acestora ar influenta negativ stabilitatea sau securitatea serverului. In acesta intra si modificarea unor parametri ale programelor folosite pe servere.

Orice cerere de upgrade la cont ( spatiu / trafic / alt pachet ) se face prin email cu cel putin 24 ore inainte de modificare. Nu ne asumam nici o raspundere daca nu se face upgrade la cont si se termina traficul siteului sau spatiul. Clientul poate verifica in permanenta resursele alocate in panoul de control – Cpanel.

14. Notificari si anunturi

Ne rezervam dreptul sa trimitem notificari email sau sms cu privire la serviciile oferite, cat si cu privire la serviciile din partea tertilor care pot fi de ajutor clientului.

15. Facturare si termene de plata

Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans fata de perioada de timp in care acestea sunt furnizate.

Toate facturile proforme se vor trimite prin email. Clientii trebuie sa achite contravaloarea facturii in avans la inceputul fiecarei perioade de plata, in termen de 10 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme.

Clientii care doresc inchiderea unui cont de gazduire sau al oricarui serviciu online achizionat trebuie sa trimita o notificare pe email info@websea.ro inainte de data scadenta sau este suficient sa nu achite factura proforma. Neacceptarea la plata a facturii proforme, pentru serviciul de gazduire, se considera rezilierea unilaterala din partea clientului a contractului de gazduire si nu contine penalitati sau alte taxe ascunse. Restul de servicii facturate, trebuie platite, conform contractului de prestari servicii.
Preturile promovate de Websea Development S.R.L. sunt exprimate in EURO, iar convesia valutara se realizeaza in ziua emiterii facturii proforme. Cursul de schimb este fix. Rata de schimb este afisata pe factura. Conform legislatiei toate facturile si platile sunt procesate in RON.

Sistemul va notifica clientii cu privire la emiterea facturilor proforme, prin sms si email catre persoanele de contact, cat si la apropierea datei scadente si la depasirea acesteia, iar serviciile neachitate in termen de 15 zile, dupa data scadenta a facturii proforme, ar putea fi suspendate fara o notificare prealabila, iar dupa o perioada de 30 de zile de la suspendare contul de hosting ar putea fi sters de pe server.
Plata efectuata valabil nu are caracter returnabil, nici in cazul in care renuntati anticipat la serviciile de gazduire decat in primele 30 de zile de valabilitate a contractului.

In cazul in care se depasesc 45 de zile de neplata si contul este sters de pe server, clientul poate cerere repunerea siteului dintr-un backup mai vechi; in cazul in care acest lucru va fi posibil se va taxa cu suma de 25EUR, calculata in LEI la cursul BNR din ziua cererii clientului, acest serviciu, doar daca s-a finalizat cu succes recuperarea siteului.

16. Inregistrarea domeniilor .RO

Update 10.02.2018 – toate domeniile .ro se vor înregistra pe perioadă anuală, pe datele proprietarului, conform noilor reguli ROTLD.

Domeniile inregistrate pe perioada numita ”pe viață”, vor achita taxă de mentenanță anuală la data expirării (domeniile mai vechi de 5 ani) începând cu 01.03.2018.

——

Până la data de 10.02.2018, domeniile înregistrate pe perioada numită “pe viață”, aveau o perioadă de valabilitate nelimitată, atâta timp cât ROTLD nu a introdus o taxă anuală. Aceste domenii .ro s-au înregistrat în serviciul WHOIS, pe datele clientului din comandă (10 ani in sistemul de comanda = “pe viata”).

Toate inregistrarile de domenii .RO se supun regulior de inregistrare stabilite de catre ROTLD si se gasesc la linkurile de mai jos:

Clientul mandateaza Websea Development S.R.L. sa inregistreze domenii de internet pe numele clientului, la cererea acestuia, si clientul va plati toate costurile asociate cu inregistrarea, transferul si mentenanta. Plata domeniilor se va face fie direct catre registrarul unde s-a facut comanda, fie catre Websea Development S.R.L., urmand ca Websea Development S.R.L. sa faca plata catre registrar.

Domeniile inregistrate de catre Websea Development S.R.L. pentru clientii sai, la cererea acestora, apartin clientilor. Clientul are intreaga responsabilitate cu privire la domeniile pe care le inregistreaza, corectitudinea acestuia, acuratetea datelor furnizate, continutul publicat prin intermediul acestora cat si eventualele litigii.

17. Modificari

Ne rezervam dreptul de a face adaugiri, anulari sau modificari in Termeni si Conditii Gazduire fara o notificare in prealabil (desi vom face tot posibilul), pentru a fi in acord cu legislatia in vigoare, informarea facandu-se prin intermediul siteului, email, sms sau panourile de control ale clientilor.

Pachetele de gazduire, cat si alte detalii tehnice specifice serviciului convenit, se vor modifica numai cu acordul ambelor parti.